Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A húst megmossuk, leszárítjuk, kiterítjük. A hagymákat megtisztítjuk. Megsózzuk a húst, 2 gerezd fokhagymát vékonyra szeletelünk, a húson a megmosott rozmaringlevelekkel együtt elterítjük. Összetekerjük, formázzuk, és megkötözzük.
A sütőt 160 C-fokra előmelegítjük. Felszeleteljük a hagymát és a maradék fokhagymát, beletesszük egy tepsibe, ráhelyezzük a húst. Meglocsoljuk az olajjal, öntünk alá kevés vizet, és a sütőben puhulásig sütjük. Közben gyakran locsolgatjuk, ha szükséges, pótoljuk a vizet.
Amíg a hús sül, elkészítjük a köretet. Megtisztítjuk a kelbimbót, majd enyhén sós, forró vízbe tesszük, 10 percig főzzük. A szalonnát kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk. A kelbimbót leszűrjük, azonnal a szalonnára dobjuk. Sózzuk, borsozzuk, és lefedve pár perc alatt összepároljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Húsvétra is elkészíthetjük ezt a kitűnő ebédet.
Jó étvágyat kívánok!
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
haaapci
2012.10.08 16:13
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
húst megmossuk, hagymákat megtisztítjuk, maradék fokhagymát, sütőben puhulásig, szalonnát kockákra, kelbimbót leszűrjük, szalonnára dobjuk, kitűnő ebédet, Felszeleteljük, elkészíthetjük, előmelegítjük, összepároljuk, Megtisztítjuk, megtisztítjuk, Összetekerjük, locsolgatjuk, Meglocsoljuk, megkötözzük, leszárítjuk, elkészítjük, szeletelünk, beletesszük, kelbimbóval, vöröshagyma, ráhelyezzük, kiterítjük, elterítjük, szalonnára, báránycomb, Báránycomb, fokhagymát, fokhagymát, megmosott, formázzuk, báránycomb, evőkanál olaj, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, szál rozmaring, Köret, kelbimbó, húsos szalonna,
|
|
|
|
|
Gyros
|
0 komment
|
13 ember kedveli
|
|
|
|
|
|